Wiadomości i prasa Alpha Trains

Alpha Trains z optymizmem podchodzi do dalszej współpracy z Alstom po osiągnięciu ważnego kamienia milowego, jakim jest setna lokomotywa w ich wspólnej ofercie Full Service
© Alpha Trains
  • Locomotives News
  • 09. maj 2023
  • Komunikat Prasowy | Alpha Trains

Lokomotywy Traxx utrzymują kierunek

Antwerpia, 9 maja 2023 - Alpha Trains, wiodąca w Europie firma zajmująca się leasingiem lokomotyw i pociągów, z dumą ogłasza, że osiągnęła znaczący kamień milowy we współpracy z Alstom. W ramach globalnej umowy serwisowej zawartej w październiku 2021 r. zaoferowano już setną lokomotywę w pełnym pakiecie serwisowym, co świadczy o efektywnej współpracy między obiema firmami.

Długoterminowa umowa, która obejmuje pełną obsługę lokomotyw w kilku krajach w całej Europie, objęła w roku 2021 50 lokomotyw, a w ciągu niespełna dwóch lat ta liczba wzrosła do 100. Wysoka wydajność i jakość obsługi oferowana przez Alstom sprawiły, że umowa została rozszerzona, dzięki czemu Alpha Trains może zaoferować niezawodną flotę lokomotyw Traxx w Europie Zachodniej i Środkowej.

Obecnie te lokomotywy są serwisowane w dobrze wyposażonych i sprawdzonych zakładach Alstom w Brugii (Belgia), Rotterdamie (Holandia), Kassel (Niemcy) oraz w lokomotywowniach położonych wzdłuż głównych linii kolejowych.

Fernando Pérez, tymczasowy dyrektor generalny Grupy Alpha Trains, powiedział: „Szybki wzrost liczby lokomotyw serwisowanych w ramach globalnej umowy serwisowej świadczy o wysokiej jakości usług świadczonych przez Alstom. W Alpha Trains staramy się znaleźć najlepsze rozwiązania dla naszych klientów, a to partnerstwo pozwala nam zwiększyć niezawodność, dostępność i elastyczność w całej Europie dzięki konserwacji prewencyjnej i korygującej”.

Partnerstwo pomiędzy Alpha Trains i Alstom odzwierciedla ich zaangażowanie na rzecz dostarczania zrównoważonych i wydajnych rozwiązań dla transportu w Europie. Dzięki nieustannemu zwiększaniu wydajności i niezawodności lokomotyw Traxx, firmy te przyczyniają się do zmiany środka transportu z drogowego na kolejowy oraz do zmniejszenia emisji gazów cieplarnianych.

Alpha Trains liczy na kontynuację udanego partnerstwa z Alstom, oferując klientom najwyższej jakości usługi serwisowe w nadchodzących latach.  Dzięki dużej sieci zakładów serwisowych w Europie Alstom dysponuje odpowiednimi środkami, aby realizować tę strategię.

Informacje o Alpha Trains

Alpha Trains jest wiodącym dostawcą w zakresie wynajmu pojazdów szynowych w Europie. W lokalizacjach w Luksemburgu, Antwerpii, Kolonii, Madrycie, Paryżu i Warszawa pracuje 130 pracowników z 17 krajów. Alpha Trains posiada ponad 950 lokomotyw i zespołów trakcyjnych i oferuje swoim klientom dostosowane rozwiązania leasingowe, bogaty know-how w zakresie konserwacji i utrzymania pojazdów oraz wieloletnie doświadczenie w zakresie finansowania budowy nowych pojazdów. Floty Alpha Trains są eksploatowane przez wielu operatorów publicznych i prywatnych w 22 europejskich krajach. Udziałowcami Alpha Trains są APG, Arcus European Trains, PGGM oraz Swiss Life.

Kontakt dla prasy
Alpha Trains Group