Wiadomości i prasa Alpha Trains

• Publikacja prasowa | Alpha Trains

Powód do świętowania

„Naturalny talent” – Alpha Trains dostarcza lokomotywę numer 400

Luksemburg, 07 październik 2021 r. - Powód do świętowania: Dwie nowe lokomotywy wielosystemowe Vectron dostarczone dla TX Logistik, to 399 i 400 lokomotywy Alpha Trains wprowadzone na rynek.

Przedsiębiorstwo leasingowe dostarczyło pierwszą lokomotywę Vectron MS do TX Logistic w 2017 r., wówczas pod hasłem „Dwa bieguny o niebywałej sile uciągu”. „To piękne motto również w odniesieniu do przyszłego sukcesu naszej długoterminowej współpracy” – mówi Shaun Mills, CEO Alpha Trains Group. W sumie do ekspertów ds. logistyki kolejowej z Troisdorfu do tej pory dostarczono 14 lokomotyw Vectron firmy Alpha Trains. Wraz z aktualnymi projektami lokomotyw, TX Logistics po raz kolejny podkreśla swoje zaangażowanie w ochronę klimatu: „Zrównoważony rozwój jest ważną częścią naszej strategii korporacyjnej” – podkreśla Gian Paolo Gotelli, CEO TX Logistik. „W przyszłości chcielibyśmy poszerzać swoje działania w tym zakresie”.

Fernando Pérez, dyrektor zarządzający ds. lokomotyw w firmie Alpha Trains dodaje: „Bardzo cieszymy się, że nasza 400 lokomotywa jest eksploatowana przez TX Logistik, jednego z naszych wieloletnich i najbardziej niezawodnych klientów – jest to współpraca, którą bardzo cenimy i mamy nadzieję, że będzie kontynuowana przez wiele kolejnych lat”.

Alpha Trains, największy w Europie kontynentalnej dostawca lokomotyw i pociągów, oferuje firmom transportowym szerokie portfolio lokomotyw elektrycznych i spalinowych z dopuszczeniami łącznie dla 19 krajów europejskich. Portfolio pojazdów w połączeniu z różnymi modelami leasingu – od Full Flex, przez Full Service po Dry lub Soggy Lease – zapewnia, że firma Alpha Trains odpowiada na potrzeby rynku swoich klientów, oferując indywidualne i dopasowane do ich potrzeb rozwiązania leasingowe.

Alpha Trains wspiera zrównoważony rozwój transportu szynowego w całej Europie oraz stopniowo inwestuje w dalsze rozszerzanie portfolio lokomotyw. Obejmuje ono zarówno lokomotywy wielosystemowe Siemens Vectron z dopuszczeniem we Włoszech i Europie Wschodniej, oraz Stadler EURO6000 dla Hiszpanii, Francji i Portugalii.

Informacje o Alpha Trains

Alpha Trains jest wiodącym dostawcą w zakresie wynajmu pojazdów szynowych w Europie kontynentalnej. W lokalizacjach w Luksemburgu, Antwerpii, Kolonii, Madrycie i Paryżu pracuje 125 pracowników z 15 krajów. Alpha Trains posiada ponad 850 lokomotyw i zespołów trakcyjnych i oferuje swoim klientom dostosowane rozwiązania leasingowe, bogaty know-how w zakresie konserwacji i utrzymania pojazdów oraz wieloletnie doświadczenie w zakresie finansowania budowy nowych pojazdów. Floty Alpha Trains są eksploatowane przez wielu operatorów publicznych i prywatnych w 19 europejskich krajach. Udziałowcami Alpha Trains są APG, Arcus European Trains oraz PGGM.

Kontakt dla prasy
Heike Zimmermann